Add new comment

10 και 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ημέρες ενωμένη δράση για την υποστήριξη την Αλέξη Sutugi, Αλέξη Olesinova και όλα τα καταπιεσμένα αντιφασιστών.

Την άνοιξη του 2012, αντι-φασιστικό κίνημα στη Ρωσία έχει υποστεί μια νέα καταπίεση. Το πρόσχημα για την καταστολή ήταν το περιστατικό στην Μόσχα κλαμπ "Αέρα", όπου η 17η Δεκεμβρίου δεν υπήρχε σύγκρουση μεταξύ των επισκεπτών  punk hardcore συναυλία και την προστασία του συλλόγου. Οι φρουροί ήταν ακροδεξιών απόψεων και προκαλούν τους επισκέπτες.  Λόγω της εμφάνισης συγκρούσεων διακόπηκε πρόωρα, αλλά οι φρουροί προσπάθησαν να διαρκέσει μερικά επισκέπτες ως ομήρους, υποσχόμενος τιμωρία τους από τους φίλους τους, ποδόσφαιρο χούλιγκαν-εθνικιστές. Επισκέπτες αντιστάθηκαν, φρουροί άνοιξαν πυρ από ένα τραυματικό όπλα, αλλά στο τέλος έχουν εξουδετερωθεί. Άλεξ Olesin συνελήφθη το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου στην Αγία Πετρούπολη, Αλεξέι Sutuga συνελήφθη το βράδυ της 17ης Απριλίου στη Μόσχα.Προς το παρόν, δύο είναι υπό κράτηση στη Μόσχα.

 

Αλλά το περιστατικό στο κλαμπ "αέρα" –  είνα απλά μια δικαιολογία για άλλη μια προσπάθεια να νικήσει τον αντι-φασιστικό κίνημα στη Μόσχα και στη Ρωσία στο σύνολό της. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταματήσει τους εθνικιστές - που είτε κάνουν να αρνηθεί την απειλή ή απόπειρα για τη δημιουργία ενός «ελεγχόμενου» εθνικιστές, αλλά οι προσπάθειες αυτές τελικά θα μειωθεί η κρατική στήριξη για την άκρα δεξιά (σκεφτείτε τη στενή συνεργασία της «ρωσικής εικόνας», η οποία αποδείχθηκε ότι συνδέεται στενά με την καταπολέμηση της οργάνωσης και Ευγενία Khasis Tikhonov Νικήτα, ένα υπέρ-Κρεμλίνο οργανώσεις νεολαίας). Αλλά το κράτος απαγορεύει αυστηρά κάθε προσπάθεια να αντισταθούν στις εθνικιστικές πρωτοβουλίες των πολιτών μέσω της άμεσης δράσης. 

Ο σκοπός της τελευταίας λειτουργίας των υπηρεσιών επιβολής του νόμου - για να εξουδετερώσει τα πιο διάσημα και ενεργή αντι-φασίστες στη Μόσχα. Και οι δύο ακτιβιστές είναι αντι-φασίστες από μια δεκαετία εμπειρίας. Άλεξ Olesin είχε ήδη φυλακιστεί μία φορά για ψευδείς κατηγορίες - το Νοέμβριο του 2008 συνελήφθη επειδή μια συμπλοκή με έναν φύλακα του συλλόγου «λατρεία» τον.

Αύγουστο του ίδιου έτους. Αμέσως μετά το περιστατικό Olesin συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την έκδοση του πρωτοκόλλου, δεδομένου ότι δεν έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξε, και κανείς μεταξύ των φρουρών ασφαλείας του συλλόγου δεν είχε καμία αξίωση σε αυτό. Ο εισαγγελέας ζήτησε να της θητείας του των 5 ετών αλλά μετά από μια δημόσια κατακραυγή και πολλές διαμαρτυρίες στη Ρωσία και στο εξωτερικό, είχε δοθεί ένα χρόνο φυλάκιση. Όμως, ο όρος έχει υπονομεύσει την υγεία των Olesinova, μετά τη σύλληψή του τον Φεβρουάριο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε, και βρήκε ένα μπλακάουτ στους πνεύμονες - αλλά η κατάλληλη ιατρική φροντίδα δεν έχει. Η σύλληψη έγινε Olesinova με κατάφωρες παραβιάσεις - από την τοποθέτησή του σε ένα κέντρο κράτησης αιτιολογείται από το γεγονός ότι φέρεται να κρύφτηκε από την έρευνα. Αλλά δεν μπορούσε να γνωρίζει τι θέλει - μια συνέπεια του δικαστηρίου έδειξε ένα ψεύτικο με δική υπεγγυότητάς του, το οποίο υποτίθεται ότι υπογράφηκε στη Μόσχα στις αρχές Φεβρουαρίου, παρά το γεγονός ότι από τον Δεκέμβριο είχε συνεχώς ήταν στην Αγία Πετρούπολη.  

Alex Sutuga - Κόμμα «Αυτόνομη Δράση» από το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2000, ήταν ενεργός πρώτο στο Ιρκούτσκ, και στη συνέχεια στη Μόσχα. Συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις σημαντικές εκστρατείες του αναρχικού κινήματος κατά τη διάρκεια των δέκα τελευταίων ετών, βοήθησε με το λανσάρισμα του περιοδικού "Avtonom." Το 2007 συμμετείχε στο στρατόπεδο διαμαρτυρίας κατά του εμπλουτισμού ουρανίου στο Angarsk στη Σιβηρία με την οποία οι τοπικές εθνικιστές επιτέθηκαν τη νύχτα, σκοτώνοντας Ίλια Borodaenko από την πόλη της Nakhodka και τραυματίζοντας πολλούς άλλους. 

Δεν μπορεί να αγνοήσει τη δύναμη της μια άλλη προσπάθεια να καταστείλει την αντι-φασιστικό κίνημα! Καλούμε για τις ημέρες των ενωμένη δράση για την υποστήριξη Sutugi Αλέξης, ο Αλέξης Olesinova και όλα τα αντι-φασίστες καταπιεσμένη 10 - 17 Ιούν - ακριβώς αυτές τις μέρες από το δικαστήριο θα εξετάσει και πάλι την παράταση της σύλληψης των δύο αντι-φασίστες. 

Οι μετοχές της ευπρόσδεκτα - η πορεία (εξουσιοδοτημένους), φρουρά απεργίας, φυλλαδίων, γκράφιτι, στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας. Πράξη, ξεκινώντας από την κατάσταση στην περιοχή σας! Αλλά μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε εκ των προτέρων για τα σχέδιά σας, βοηθά στη διάδοση πληροφοριών σχετικά με τα αποθέματα αυτές τις μέρες, και εμπνέει τους άλλους. Συλλέγουμε τον κατάλογο των πόλεων και των ομάδων, όλοι όσοι επιθυμούν να ενταχθούν! 

Αν σκοπεύετε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε γράψτε info@avtonom.org~~V, ή να καλέσετε ή να στείλετε SMS στον αριθμό +7-985-247-20-65 (Μόσχα ομάδα κίνημα «Αυτόνομη Δράση»).

Αναχώρηση την περιοχή, "η Μόσχα αντιφασιστικό αιτία", http://avtonom.org/mda

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Author columns

Short presentation of the Tyumen case, from a benefit event Helsinki 6th of October 2023
Антти Раутиайнен

Short presentation of the Tyumen case, from a benefit event in Helsinki 6th of October 2023. In Spotify Support the fundraising drive of Firefund for the for the lawyers of the defendants in the "Tyumen case". Families and relatives will have to pay for the participation of lawyers in these...

3 months ago
1
Антти Раутиайнен

Anarchist anti-war action and the growing nationalism in Russia Interview with Portuguese Mapa - Jornal de Informação Critica -paper, published in issue 35. Interview by Pedro Morais. Listen this blog in SoundCloud Listen this blog in Spotify After the start of war in Ukraine we have seen...

1 year ago